Konferens: Bli en bättre pedagog. Lära med berättande

En konferens om berättande som pedagogisk metod.

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med lärande, oavsett utbildningsområde, ämne eller nivå – inom förskola, grundskola, gymnasium, SFI, folkbildning eller i andra lärande miljöer. Konferenstemat är aktuellt på en generell nivå.

Vill du bli en bättre pedagog? Utöka din toolbox? Integrera nya metoder i undervisningen? Då är konferensen Lära med berättande nåt för dig.

Kan berättande vara ett sätt att nå kunskapsmålen? Ja, om det integreras som pedagogisk metod i utbildningen. Berättande öppnar nya möjligheter till ett bättre lärande och en starkare ”tillsammanskänsla” oavsett ämnesområde eller utbildningsnivå.

Dag 1 pratar vi om varför kreativitet och berättande är en viktig del i lärandet. Du får vetenskapliga motiv och legitimitet – ett fundament att bygga vidare på i din roll som pedagog.

Dag 2 blir ett ”caserace” där du får ta del av konkreta exempel som ger dig tips, inspiration och lust till ett kreativt lärande med berättande.

Fakta:

Deltagaravgift: 995 kr exkl moms. Då ingår program samt 1 lunch (dag 1), 2 fika och konferensmiddag dag 1 (inkl alkoholfri måltidsdryck, möjlighet finns att köpa vin och annan dryck.) Övrig kost, resor och logi bekostas av deltagaren själv.

Konferensen arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern i samverkan med Näringslivskontoret Skellefteå kommun, och Umeå universitet, Institutionen för kultur- och medievetenskaper, samt i samarbete med Campus Skellefteå.

Välkommen till ett coolt och händelserikt Skellefteå!

PS!
Det händer mycket annat spännande i Skellefteå i anslutning till konferensen. Som exempelvis Skandinaviska mästerskapen i vinter-sim. Där finns även möjligheten att vara med och tävla i isvaks-poesi! vintersim.se

Västerbottensteaterns UngHästen bjuder 14-16 februari in till Impromello – deras egen mycket skruvade, roliga och fantastiskt uppskattade version av schlagertävling.

Skellefteå Pride pågår 11-17 februari, med Prideparad lördag 16 februari.

Sveriges Museer

samdok