Konstakademien söker en Administrativ samordnare med intresse för ett brett arbetsfält.

Konstakademien är en mångsidigt verksam oberoende institution, en fristående plats för möten inom konst och arkitektur och även inom de bredare kulturfälten. Verksamheten inbegriper utställningar, program, samverkansprojekt, stipendiehantering och forskning. Genom donationsmedel kan Konstakademien stödja forskning och utveckling och varje år dela ut ett stort antal stipendier och priser till unga, studerande samt redan etablerade konstnärer och arkitekter. Konstakademien på Fredsgatan 12 i Stockholm är en byggnadsminnesmärkt fastighet med egen lunchrestaurang och kafé, en stor utåtriktad verksamhet i en unik miljö. Akademien grundades 1735.

Konstakademien söker en Administrativ samordnare med intresse för ett brett arbetsfält.

Du ansvarar för att administrera och digitalt sammanställa och arkivera material kring forskning och stipendier samt biträder Ständig sekreterare i stipendienämnder. Du samordnar hela processen från kallelser och möten, med underlag för beslut, till utbetalning av stipendiemedel. Du har ansvar för diarium. Du har kontakt med ledamöter, stipendiater samt ateljéer i Paris och Grez-sur-Loing. Du arbetar både enskilt och tillsammans med främst Ständig sekreterare, Intendent och Kommunikatör.

För tjänsten krävs att du har relevant högskoleutbildning, är van vid att arbeta i olika administrativa stödsystem, har goda kunskaper i svenska och engelska. Kunskaper i franska är meriterande. Du har god erfarenhet av administrativt arbete, gärna i en samordnande roll. Tjänsten innebär många olika kontaktytor som kräver samarbetsförmåga liksom noggrannhet och strukturerat arbete. Du är både van vid att arbeta självständigt, tar ansvar och trivs med att ha ett varierande arbete med flera pågående arbetsuppgifter och kontakter parallellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid, med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan sänder du till Ständig sekreterare/ VD via mail isabella.nilsson@konstakademien.se med sista ansökningsdatum den 29 oktober 2021.

Sveriges Museer

samdok

press

pooler

projekt