Nordiska museet söker en museivärd 70 %, vikariat

Stiftelsen Nordiska museet är idag Sveriges största kulturhistoriska museum. Samlingarna speglar landets kulturhistoria från 1500-talet fram till nutid. Föremålssamlingen omfattar cirka 1,5 miljoner objekt och tar cirka 25 000 kvadratmeter magasinsyta i anspråk. Arkivet omfattar drygt 5 500 och biblioteket cirka 4 000 hyllmeter material. Fotosamlingarna bedöms innehålla cirka 6 miljoner fotografier. Utöver den stora museibyggnaden på Djurgården äger stiftelsen flera kulturhistoriska miljöer på skilda håll i landet: Tyresö slott, Julita gård, Svindersvik och Härkeberga kaplansgård. Även Villa Lusthusporten (Wicanderska villan) mitt emot museet på Djurgården tillhör stiftelsen. De olika fastigheterna har i de flesta fall tillförts museet som testamentariska gåvor. Stiftelsen svarar för driften och förvaltningen av dessa miljöer med över 400 byggnader.

Nordiska museet söker en museivärd till den publika verksamheten till museet på Djurgården, Stockholm.

Uppgiften
Som museivärd är du en nyckelperson i museets arbete med att ge besökare en bra upplevelse. Det är du som välkomnar och värnar om alla museets besökare och entusiasmerande berättar om allt vi har att erbjuda. I rollen som museivärd hjälper du besökaren att navigera i museet, visar en utställning, sitter i entrékassan, fungerar som ansvarsvärd och programvärd, arbetar i butiken, agerar i lekstugan, står i informationsdisken, ronderar på våningsplanen och agerar vid larm- och nödsituationer.

Vem är du?
Arbetet som museivärd är utåtriktat det är därför viktigt att du har hög social kompetens, hög servicenivå och kommunikativ förmåga. I ditt möte med besökare och kollegor ger du ett tryggt och lyhört intryck. Vi ser att du är drivande, ansvarstagande och flexibel. Vidare tror vi även att du är handlingskraftig och har en god förmåga att ta egna initiativ.

Vilken bakgrund har du?
Vi ser att du har minst ett års praktisk erfarenhet av servicearbete inom besöks- och turistnäring och att du har butiks- eller annan kassavana. Du har även erfarenhet av arbetsledning eller arbete i ansvarsposition. Du har minst gymnasial/eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot servicesektor. Det är meriterande med utbildning inom destinationsutveckling, turism samt att du nyligen har genomgått HLR-utbildning.

Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift samt ytterligare ett av följande språk; tyska, kinesiska, spanska, franska eller italienska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du har en god administrativ förmåga och mycket goda kunskaper i Office-paketet samt en för övrigt god IT-vana.

Intresserad?
Tjänsten är ett vikariat på 70 % under tio månader med planerad start i april. Arbetstiden är schemalagd där bland annat helgtjänstgöring ingår varannan helg.

Frågor om tjänsten besvaras av Hanne Segelberg, sektionschef Värdar och Butik, via e-post hanne.segelberg@nordiskamuseet.se. Fackliga frågor besvaras av Thomas Adolfsson (SACO) eller Hans Lindestrand (OFR) på telefon 08-519 546 00 (vxl).

Varmt välkommen med din ansökan genom att klicka på länken till annonsen och därefter ”Ansök nu”, dock senast 24 februari 2019. När du ansöker kommer du att behöva ladda upp ett kort videoklipp på dig själv där du kort berättar om en serviceupplevelse som var så bra att du gärna berättar vidare om den, cirka 20 sekunder. Videoklippet kan du spela in under tiden du gör din ansökan eller spela in och spara på din dator i förväg.

Sveriges Museer

samdok

press

pooler

projekt