Projektledare till Kvinnohistoriskt museum

Vill du vara med och forma Sveriges första kvinnohistoriska museum?
Kvinnohistoriskt museum fokuserar på kvinnohistoria och har frågor om kön och makt, historia och identitet som genomgående perspektiv. Museet ägs av Umeå kommun och som en del av det demokratiska samhällsbygget är det till för alla i samhället. Museet arbetar med många perspektiv och infallsvinklar för att skapa och arbeta med historia och historiebruk, vilket sker i samverkan med andra institutioner, företag, offentliga verksamheter och medborgare.

Nu söker vi dig som vill vara med att forma och iscensätta olika sätt att ta besökaren närmare det förflutna. Vi erbjuder dig en innovativ arbetsplats och frihet att arbeta normbrytande och nyskapande för att utveckla ett nytt museum.

Dina arbetsuppgifter
Museets publika verksamhet sker genom utställningar, programaktiviteter, pedagogisk verksamhet och en webbplats. Inom den ramen löper parallellt flera olika produktioner och projekt i stort och smått; som förstudier, utställningar i museets lokaler eller vandringsutställningar, trycksaksproduktioner, forsknings- eller samverkansprojekt e t c. Projektledaren har därför en central roll för att verksamheten ska uppnå sina mål.

Som projektledare driver du produktioner och andra publika projekt i nära samarbete med museets chef. Du som söker ska ha ett genuint intresse av att producera tillsammans med andra och gilla att arbetsleda kollegor i projekt- och produktionsarbete. Du deltar i planeringen och utvecklingen av museets verksamhet.

Om dig
Projektledar-, producent- eller produktionsledarutbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot museer, kulturarv, genusvetenskap och historia samt ett intresse för museets kunskapsfält är meriterande.

För att trivas med jobbet ska du vilja arbeta med historiska perspektiv och aktuella samhällsfrågor, demokrati, museer och kulturarv. Du har koll på omvärlden, både nationellt och internationellt.

Jobbet kräver att du har erfarenhet av att leda både mindre och stora komplexa produktioner och av att arbetsleda. Du gillar att arbeta mot publik och förstår villkoren för människors lärande samt för olika tonalitet i olika medier. Du måste ha goda kunskaper i svenska och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Ett krav är att du behärskar engelska i både tal och skrift. Du ska också vara bekväm med att framträda inför andra – t ex att hålla föredrag och visningar.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Dagtid, visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Sveriges Museer

samdok

press

pooler

projekt