Utställningsansvarig Gotlands Museum

Arbetsuppgifter och ansvar
Till denna spännande och kreativa arbetsplats söker vi nu en utställningsansvarig. Som utställningsansvarig är du övergripande ansvarig för att planera och samordna hela Gotlands Museums utställningsverksamhet. Rollen är både strategisk och operativ vilket innebär en bredd och stor variation i arbetsuppgifterna. För att trivas i rollen behöver du kunna växla mellan perspektiven och tycka om att utveckla verksamhet tillsammans med andra. Du behöver ha goda ledaregenskaper.
 Som utställningsansvarig kommer du att projektleda både större och mindre utställnings- och förmedlingsprojekt, med fokus på kulturhistoria och samtidsfrågor — från idé till projektering och genomförande. I arbetet ingår även att utveckla, planera och genomföra viss publik/pedagogisk verksamhet, kopplad till utställningsverksamheten. En viktig del i arbetet är att skapa samverkan med externa parter samt söka externa medel för att möjliggöra utställningar och projekt.
Gotlands Museum står inför att utveckla och bygga en helt ny basutställning om Gotlands förhistoria i det arbetet kommer du som utställningsansvarig ha en central roll. Parallellt pågår ett utrednings- och utvecklingsarbete av Gotlands Konstmuseums verksamhet i syfte att få ändamålsenliga lokaler.
Anställningen är placerad vid Fornsalen mitt i Visby innerstad, avdelningen för Publik verksamhet. Inom avdelningen ryms utställnings- och programverksamhet, reception och butik, bokning och lokaluthyrning, Kulturreservatet Norrbys och konsulentverksamhet inom kulturarv, konst samt slöjd och form. Du rapporterar till avdelningschefen för Publik verksamhet.
Kvalifikationer
• Relevant akademisk utbildning
• Dokumenterad erfarenhet av arbete med utställningsmediet
• Dokumenterad erfarenhet av att leda och arbeta i projekt
• Erfarenhet av förmedlingsarbete
• Erfarenhet av digital publik verksamhet
• Erfarenhet av att söka externa medel och sponsring/partnerskap
• Mycket god förmåga att planera och organisera arbetet på ett strukturerat sätt
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Vara lyhörd, kommunikativ och ha god samarbetsförmåga
• Intresse för och kunskap om Gotlands historia och kulturarv
Övrig information om tjänsten och kontaktuppgifter
Anställning: Tillsvidareanställning 100%. (Gotlands Museum tillämpar sex månaders provanställning)
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse.
Lön: Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning.
Kontakt och ansökan
Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschef Jenny Westfält, 0498-29 27 09 eller personalchef Madeleine Hasselberg 0498-29 27 06.
Kontaktperson för arbetstagarorganisation är: Per Widerström (DIK) 0498-29 27 42.
Välkommen att skicka din ansökan och CV till ansokan@gotlandsmuseum.se senast den 21 mars 2021. Ansökningar behandlas löpande.
Gotlands Museum har redan valt kanaler för denna rekrytering och undanbeder kontakt från annonsförsäljare och rekryteringsfirmor.

Sveriges Museer

samdok

press

pooler

projekt