VD till Skogsmuseet i Lycksele AB

Vi söker en utvecklingsinriktad ledare som vill ta nästa steg tillsammans med oss.

Om jobbet
Skogsmuseet är en verksamhet med stora ambitioner och vi söker nu en ledare som kan matcha det. Vi behöver en ledare som delar vår vision och som engagerat driver på utvecklingen framåt. Som VD hos oss har du alla möjligheter att forma verksamheten och föra den i rätt riktning.

Som VD har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du upprättar verksamhetsplan och budget samt arbetar med systematiskt förbättringsarbete. Du har många externa kontakter genom projektsamarbeten och nätverk med andra aktörer och institutioner i samhället. Eftersom Skogsmuseet är en politiskt styrd organisation är kontakten med den politiska ledningen en viktig del av ditt uppdrag.

Om dig
Vi söker dig som delar vår vision om att växa till nationella mått. Som ser våra ambitioner som ett drivmedel och som leder oss på resan mot det vi vill bli. Vi tror att du har ett intresse för skogen och det skogliga kulturarvet och att du känner dig hemma i den akademiska världen. Erfarenhet av skog/skogsbruk eller museiverksamhet kan vara meriterande, men vi är öppna för att du kan ha en annan bakgrund. Personlig lämplighet är av yttersta vikt.

Vi söker dig som har goda ledarskapsförmågor och ett strategiskt synsätt där du har lätt för att se helheter och sammanhang. Det är även positivt om du har erfarenhet av projektarbete, då en stor del av vårt arbete sker i projektform. Vi söker dig som arbetar bra tillsammans med andra, som lyssnar lyhört, relaterar till din omgivning och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Dessa förmågor är några av dina starkaste sidor och du trivs med att leda genom andra. Vi söker dig som är prestigelös i ditt sätt men som även kan företräda museet när det krävs.

Krav
Akademisk examen
B-körkort

Om oss
Skogsmuseet är ett bolag som ägs gemensamt av Lycksele kommun och Region Västerbotten. Vi har ett regionalt ansvar för skogens och skogsbrukets historia. Museet är naturskönt beläget på Gammplatsen i Lycksele, en anrik kulturmiljö med rötter från 1600-talet. Här finns även en stor samisk samling med olika samiska föremål av stort kulturhistoriskt värde. Skogsmuseet har ambitionen att bli ett nationellt skogsmuseum och vi är övertygade om att framåt är enda vägen. Vill du vara med på resan?

Om anställningen
Varaktighet: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Vi tror på mångfald och att olikheter berikar. Vi hoppas därför att även du som har en annan kulturell bakgrund söker jobbet, för vi tror att olika kulturella kompetenser kompletterar varandra och utvecklar verksamheten.

Eftersom Lycksele kommun är ett samiskt förvaltningsområde kan kunskaper i samiska vara meriterande i vissa fall.

Vi undanber oss all kontakt från annonssäljare som inte söker tjänsten.

Kontaktpersoner
Vice ordförande, Marita Fransson, telefon 070-699 19 67
Tillförordnad VD, Ingrid Ölmebäck, telefon 073-988 41 59
Arbetsplatsombud DIK, Mikael Jakobsson, telefon 0950-379 45

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1/2019, senast 2019-02-25. Du ansöker via https://hrsupporten-se.loopiasecure.com/skogsmuseet.php eller via brev till Lycksele kommun, Kommunstyrelsens förvaltning, 921 81 Lycksele

Sveriges Museer

samdok

press

pooler

projekt