Framtidsdokumentet

framsidaVilken roll ska museerna ha, och ta, i ett framtida samhälle – med utgångspunkt i människors lika värde och rätt att delta i kultur och lärande?

Sveriges Museer undersökte frågan 2014 under devisen: ”Känn dig som hemma på framtidens museum”. Dialogerna mynnade ut i ett framtidsdokument som vässades efter samtal med medlemmar och andra intressenter. I nyutgåvan 2016 formuleras fyra huvudutmaningar för museisektorn.

Sveriges Museer vill att framtidsdokumentet ska inspirera till förändring och sporra till utveckling. Vi hoppas också visa politiker, beslutsfattare och samarbetspartners att landets museer är parter att räkna med för ett framtida hållbart samhälle.

Här kan du ladda ner framtidsdokumentet (pdf)>>>

Intervju med Sveriges Museers ordförande Maria Jansén och generalsekreterare Mats Persson

Sveriges Museer

samdok