Tio nya museichefer

I höstas fick Marinmuseum och Landskrona museum nya chefer. Vi presenterar dem här tillsammans med ytterligare åtta museichefer; nya på jobbet eller på ingång. Meddela oss gärna om det är några fler. Skicka också bild.

Joakim MalmströmJoakim Malmström blir ny överintendent vid Naturhistoriska riksmuseet från den 1 juni. Joakim Malmström är idag universitetsdirektör och chef för den centrala förvaltningen vid Stockholms universitet. Foto Eva Dalin/Stockholms universitet.

Magnus Hagberg_Foto Erik Lenerstål

Magnus Hagberg, nuvarande överintendent vid Livrustkammaren, Hallwylska museet och Skokloster, tillträder som överintendent för Statens försvarshistoriska museer den 1 juni. Foto Erik Lernestål.

Margaretha LIndh

Margaretha Lindh tillträder som chef för Norrbottens museum den 1 april. Hon kommer närmast från en tjänst som chef för Internationella Biblioteket, Stockholms stad.

Stieg Ingvarsson
Stieg Ingvarsson är från februari ny chef på F11 Museum – Sveriges Flygspaningsmuseum på Skavsta. Han har verkat inom Saab och General Motors och som ordförande i Svensk Flyghistorisk förening. Foto Gunnar Åkerberg.

Ola Lundin

Ola Lundin tillträdde vid årsskiftet som chef för de kommunala museerna i Oskarshamn där han sedan tidigare verkat som antikvarie.

Susanne Thedéen

är ny chef för Gotlands museum sedan januari. Hon kommer närmast från en tjänst som biträdande förvaltningschef vid Stockholms universitet.

Bent

Bent Syse
är Upplandsmuseets nye museichef och landsantikvarie sedan årsskiftet. Han har arbetat på museet som chef för den arkeologiska avdelningen sedan 1998 och haft titeln biträdande museichef sedan 2002.

Eva-Sofi Ernstell_Foto_Anna Bergqvist

Eva-Sofi Ernstell gick vidare från Armémuseum till Dansmuseet som museichef 1 januari 2017. Foto Anna Bergqvist.

Ingrid Hall-Roth. Foto Johan Johansson
I höstas gjorde Ingrid Hall Roth comeback som chef för Marinmuseum i Karlskrona efter nio år som chef för samlingarna inom Statens maritima museer. Foto Joakim Johansson.

Ulrika_Odenius_small

Ulrika Odénius är sedan september förra året ny chef vid Landskrona museum. Hon kommer närmast från en tjänst som kulturchef i Eslövs kommun.

Spara

Sveriges Museer