Till dig som är kommunal museichef

fkmbild3Sveriges Museer bjuder in dig som är chef för ett kommunalt museum till ett forum för inspiration, diskussion, kraft och mod. Plats: Medeltidsmuseet, 18-19 oktober 2017.

Programmet (här som PDF) har vi laddat med Edna Eriksson som föreläser om vad museer kan betyda i förhållande till demokrati och de mänskliga rättigheter, Anna Ulfstrand och Ted Hesselbom som insiktsfullt delar med sig av museiarbete samt nyblivne museisamordnaren Eric Fugeläng som berättar om hur Riksantikvarieämbetet riggar för nya uppdragen och vilka behov man siktar vid horisonten.
Edna_Eriksson-ForelasningAnnaTedEric

Det blir också tid för strategiska reflektioner, grupparbeten, fikamingel samt på onsdagen en gemensam middag i Medeltidsmuseet och på torsdagen en gemensam avslutande lunch.

Anmälan
Kostnaden är 500 kronor per deltagande. Anmälningsavgiften betalas in senast 6 oktober efter att du anmält dig till maria.b.olofsson@sverigesmuseer.se och fått din bekräftelse.

I arbetsgruppen för Forum kommunala museichefer ingår
Tina Karlsson, Friluftsmuseet Gamla Linköping
Tina Rodhe, Medeltidsmuseet