Vill ni vara värd för Museernas vårmöte 2019?

Stafettpinnen lämnas över i Malmö. Men till vem?
Stafettpinnen lämnas över i Malmö.
Men till vem?

Museernas vårmöte är sektorns viktigaste möte, för inspiration, kunskapsutbyte, dialog och nätverkande. Nu lyser vi ut värdskapet för 2019 bland våra medlemmar runt om i landet.

Sista ansökningsdag blir i slutet av året och i januari-mars nästa år gör vi urvalet bland de som sökt för att sedan offentliggöra vilken som valts under vårmötet i Malmö 2018.

Museernas vårmöte har de senaste åren lockat mer än femhundra deltagare. Konferensen ger ett värde till den plats som arrangerar. Men framför allt berättar vittnesmålen från värdmuseerna om det lyft man får av att vara del av vårmötet. Museernas vårmöte går inte med vinst. Eventuella överskott blir buffertar för kommande underskott och vice versa. Så att vara värd är inte ett stort risktagande men kräver tid och engagemang.

Mer information om hur man ansöker (PDF) >>

Process vårmötet 2019