Nu finns filmerna från Samlingsforum

Besöksrekord på Samlingsforum. Foto: Johan Persson

Missade du Samlingsforum? Nu kan du se föreläsningarna på nätet.

Där hittar du museistrategen Joachim Hubers uppmaning om att kräva mindre av magasinen. Du kan också se konservatorn Idha Holmlund berätta om tre dramatiska läckor.

Intresset för Samlingsforum var i förra året större än någonsin och trots byte till större lokaler tog platserna snabbt slut. Temat var magasin och de som var på plats i Lund fick bland annat höra hur Sörmlands museum planerar för sina öppna magasin, hur det gick till när Flygvapenmuseum flyttade 35 luftfarkoster till ett nytt magasin och vad konstnären Jonas Liveröd samlar på. Arrangörer var Riksantikvarieämbetet i samarbete med museerna på plats i Lund och i samverkan med oss på Sveriges Museer.

Nu ligger de filmade föreläsningarna uppe tillsammans med artiklar om de ämnen som togs upp. Till Riksantikvarieämbetets webb>> (öppnas i nytt fönster)

Sveriges Museer

samdok