Tio nya museichefer

Här presenterar vi ett gäng nya museichefer från runt om i landet, tillträdande eller redan tillträdda. Lycka till på nya jobbet säger vi från oss på Sveriges Museer. Har du tips om fler så kontakta oss gärna.

Eva Ramberg blir ny chef för Spårvägsmuseet den 1 oktober. Hon kommer närmast från Kungl. Myntkabinettet samt Tumba Bruksmuseum där hon varit museichef. Foto Peter Ramberg.

Fabian Arnheim blir ny verkställande direktör och museichef för Skellefteå museum den 1 september. Fabian kommer närmast från en tjänst som verksamhetsledare på judiska kultur- och utbildningshuset Bajit i Stockholm

Anette Prior tillträder som museichef för Bohusläns museum den 1 augusti. Hon kommer närmast från en tjänst på Kulturarv utan gränser, där hon varit rådgivare till ledningen i Albanien och Bosnien inom strategi, utveckling och kommunikation. Foto: Ingrid Byström.

Susanna Pettersson blir överintendent och chef för Sveriges Nationalmuseum den 1 augusti.  Hon kommer närmast från Ateneum i Helsingfors. Bild Ateneum

Jennie Schaeffer tillträdde som ny chef för Västmanlands läns museum den 14 maj. Hon kommer närmast från Mälardalens högskola. Där har hon varit lektor i informationsdesign och avdelningschef.

Love Jönsson är ny chef för Rian designmuseum/Falkenbergs museum sedan april i år. Han kommer dessförinnan från Röhsska museet i Göteborg.

Katherine Hauptman är ny chef för Historiska museet i Stockholm, också sedan i april. Hon har tidigare verkat som tillförordnad chef och är även ordförande i Svenska ICOM. Foto: Erik Lernestål

Åsa Stenström som arbetat 25 år på Västerbottens museum är ny chef på Vetlanda museum sedan i mars.

Stefan Örgård tillträdde som chef för Göteborgs naturhistoriska museum i början av året. Närmast har han varit verksamhetsansvarig för Vetenskapsfestivalen på Göteborg & Co och drivit frågor kring att göra forskningen mer tillgänglig för allmänheten

Selma Green är ny länskonstmuseichef för Konstmuseet i Norr. Hon kommer senast från en tjänst som museidirektör i Vasa, Finland. Foto: Pekka Lehmuskallio

Sveriges Museer

samdok