Vårmöte 2018

Anmälan till Museernas Vårmöte i Malmö 17-19 april 2018 är nu öppen – välkommen!

Tisdagen den 17 april inleds Museernas Vårmöte kl 13.00 med gemensamma föreläsningar, panelsamtal och prisutdelningar på Malmö Live som är Malmös nya konferenscenter med hotell, skybar och konsertlokal.
Dagen avslutas med en mingelmiddag på Malmö Rådhus, Smaka på Skåne 1.

Onsdagen den 18 april fortsätter mötet kl 09.00 med gemensamma föreläsningar och prisutdelningar på förmiddagen i den före detta biografen Palladium som öppnade 1920 och har en välbevarad interiör, på Södergatan 15. På eftermiddagen är det Idétorg på Teknikens och Sjöfartens hus samt valbara parallella seminarier på Malmöhus slott, Kommendanthuset samt på Teknikens och Sjöfartens hus som alla ingår i Malmö Museer.
Dagen avslutas med mingelmiddag på Teknikens och Sjöfartens hus, Smaka på Skåne 2.

Torsdagen den 19 april är alla indelade i grupper och reser med Skånetrafikens endagsbiljett, som ingår i konferensavgiften, till skånska museer som är medarrangörer. Seminarierna är planerade utifrån tågtiderna och på alla stationer möter personal från museerna upp. Dagen avslutas ca kl 15.00 i respektive stad.

Tillgänglighet
Programmet på Malmö Live direktsänds på webben (publiken kan också bli filmad) och där samt på Palladium teckentolkas också allt som sägs. Lokalerna i Malmö Live och Palladium är tillgängliga för alla liksom i Kommendanthuset samt i Teknikens och Sjöfartens hus, Malmö Museer.

Det enklaste och mest klimatsmarta är att åka tåg till Malmö C. För de som väljer flyg kolla både Kastrup med tåg till Malmö C eller Sturup med flygbuss till Malmö C.

Program
Ladda ner PDF med hela programmet här >>>

Anmälan, hotell och registrering
Anmäl dig via Vårmötets hemsida >>>
Här hittar du aktuella erbjudande på hotell i centrala Malmö och mer information. Det finns ett antal rum reserverade för Vårmötets deltagare fram till en månad innan konferensen börjar eller tills det är fullbokat.
Registrering och garderob finns på Malmö Live på tisdagen mellan kl 08.00 – 18.00 och på onsdagen på Palladium mellan kl 08.00 – 13.00.

För frågor om anmälan, hotell och registrering:
Meetagain Konferens Varmote2018@meetagain.se tel 08-6645800

Konferensavgift
Två personer per medlemsmuseum och en person per associerad medlem får 50% rabatt på anmälningsavgiften, d.v.s. deltagande på Vårmötet i tre dagar inkl lunch 18 och 19 april, mingelmiddagar 17 och 18 april samt kaffepauser under Vårmötet. Pris 1.500 kr per person (ordinarie pris 3.000 kr per person). Samtliga priser är exklusive moms.

Kategori Pris
Tidig anmälan Vårmötets alla dagar (17-19 april), t.o.m. 7 mars 3.000 konor
Sen anmälan Vårmötets alla dagar (17-19 april), från 8 mars 3.400 kronor
Medlemspris, Vårmötets alla dagar (17-19 april) 1.500 kronor
Deltagande 17 april (exkl mingelmiddag) 1.400 kronor
Deltagande 18 april (exkl mingelmiddag) 1.400 kronor
Deltagande 19 april 1.400 kronor
Mingelmiddag vid bokning enstaka dag 500 kronor

Begränsat antal platser på vissa seminarier – först till kvarn gäller.

Smaka på Skåne drivs av Livsmedelsakademin i Malmö och vill bland annat öka tillgängligheten av bra mat med regional profil. Det skall bli enklare att handla och äta lokala råvaror och måltider. Mat är en del av vårt kulturarv. Därför samarbetar vi med dem inför den här konferensen. Vi följer också Malmö stads checklista för hållbara möten och konferenser. Vid alla arrangemang och event ska det serveras ekologisk och klimatsmart mat i så stor utsträckning som möjligt.  Vid planeringen av konferensen har vi lagt stor vikt på hållbarhet inklusive transporter, lokaler, kommunikation för att uppnå effektiv energianvändning och bidra till minskade koldioxidutsläpp. Vi vill bjuda på det bästa av Skåne från spettkaka till falafel!

Lunch
Det ingår lunch för alla mötesdeltagare Dag 2 och Dag 3 men inte Dag 1 eftersom Vårmötet börjar kl 13.00 den dagen.

Mer information
För frågor om programmet eller anmälan, kontakta oss:

 

Eva Wadmark
Projektledare
Eva.wadmark@malmo.se
tfn: 076-891 60 41
Ann-Kristin Dahlin
Programansvarig
Ann-kristin.dahlin@malmo.se
tfn: 070-8634123
Meetagain konferens
Anmälan, hotell och registrering
varmote2018@meetagain.se
tfn: 08-664 58 00

 

Arrangörer
Sveriges Museer och Malmö Museer.

Medarrangörer
Dunkers kulturhus, Helsingborgs museer, Kulturen, Klostret i Ystad, Landskrona museum, Malmö Konstmuseum, Regionmuseet Kristianstad, Skissernas museum, Statarmuseet i Skåne, Trelleborgs museum, Uppåkra Arkeologiskt Center, Wanås Konst, Ystads konstmuseum och Österlens museum.

Tack till
Malmö stad, Region Skåne, Event in Skåne, Skånetrafiken, MTAB, Livsmedelsakademin
– utan ert stöd hade inte konferensen kunnat genomföras på detta sätt!

 

Foto © Jenny Eliasson/Malmö Museer

Sveriges Museer

samdok

press

pooler

projekt