Dom får nya toppjobben

Regeringen har idag 4 februari utsett Lars Amréus till ny chef för Statens transporthistoriska och maritima museer och Joakim Malmström till ny riksantikvarie. Både tillträder de nya jobben i april.

Statens maritima och transporthistoriska museer är central myndighet för statens museer med maritim och transporthistorisk inriktning. I myndigheten ingår museerna Vasamuseet och Sjöhistoriska museet i Stockholm, Marinmuseum i Karlskrona samt Järnvägsmuseet i Gävle.

Joakim Malmström
Lars Amreus

Lars Amréus är för närvarande riksantikvarie och har tidigare bland annat varit chef för Statens historiska museer. Joakim Malmström är chef för Naturhistoriska riksmuseet och var dessförinnan universitetsdirektör vid Stockholms universitet.

Sveriges Museer

samdok

press

pooler

projekt