Årets pedagogiska pris går till Jönköpings läns museum

”Årets pedagogiska pris” som arrangeras av FUISM – Föreningen för pedagogisk utveckling i svenska museer delades ut under Museernas Vårmöte. Vinsten gick till Jönköpings läns museum som var nominerade för deltagarpedagogiken i deras nya kulturhistoriska utställning: Kampen i Tiden.

Genom pristävlingen ”Årets pedagogiska pris” lyfter FUISM varje år fram inspirerande pedagogiska verksamheter som bedrivs på svenska museer och kulturinstitutioner. Syftet med priset är att uppmuntra pedagogiskt verksamma i kultursektorn att dela sina erfarenheter och lära av varandra.

Kampen i Tiden öppnade i november 2020 på Jönköpings läns museum. Besökare kan här uppleva den interaktiva utställningen, där olika ledtrådar ger nycklar till länets historia.

Juryns motivering:

”Kampen i tiden förenar det digitala spelet med det fysiska rummet i syfte att öka kunskap, engagemang och delaktighet i kulturhistorien för barn och unga. Genom att anställa ungdomar skapas äkta mandat och ambassadörskap och projektet får ett genuint deltagarperspektiv. Gediget, kreativt och ärligt.”

Läs mer om priset: http://fuism.se/arets-pedagogiska-pris/rosta/

Sveriges Museer

samdok