Niklas Cserhalmi ny ordförande för Sveriges Museer

Niklas Cserhalmi har valts till ny ordförande för Sveriges Museer under riksförbundets årsmöte den 28 april. Niklas Cserhalmi är museidirektör vid Arbetets museum i Norrköping och har suttit i Sveriges Museers styrelse i flera år.

Niklas Cserhalmi tar över som ordförande efter Maria Jansén som varit ordförande för organisationen i sex år, och innan dess suttit i styrelsen i många år. Maria Jansén är i dagsläget överintendent och myndighetschef för Statens historiska museer, och tillträder som ny kulturdirektör i Stockholms stad i höst.

Niklas Cserhalmi, Sveriges Museers nyvalda ordförande och Maria Jansén, avgående ordförande utanför Wisby Strand och museernas Vårmöte 2021.

Sveriges Museer får också tre nya styrelseledamöter. Karolina Peterson, Mjellby konstmuseum, Lisa Månsson, Naturhistoriska riksmuseet och Peter Skogh, Tekniska museet, fyllnadsval 1 år, som ersätter ledamot Niklas Cserhalmi.

Omval gjordes av sittande styrelseledamöter Britta Söderqvist, Göteborgs stad, Ulf Renlund, Försvarsmuseum Boden och Jonas Hellberg, Kalmar läns museum.

Vi vill rikta ett stort tack till alla medlemmar som deltog på årsmötet, nyvalda, sittande och avgående styrelseledamöterna Henrik Lindborg och Patrik Steorn samt avgående ordförande Maria Jansén.

Sveriges Museer

samdok